TIPS & TRICKS Dakkoffers

Deze TIPS & TRICKS worden ook meegegeven bij het contract.

Parkeergarage/tol lanen

Let op als je wilt parkeren in een parkeergarage of op een parkeerterrein, dat afgesloten is met een hoogte balk. Ook bij het passeren van tol lanen is er vaak een hoogte beperking. Met een dakkoffer ben je hoger dan je verwacht. Vooral bij MPV’s en SUV’s overschrijdt je al snel de aangegeven hoogte. Als je er zeker van wilt zijn, dat je niets raakt met de dakkoffer, meet dan voordat je vertrekt hoe hoog je bent.

Snelheid

De maximum snelheid is 130 km/h als je met een dakkoffer rijdt. De kans dat de koffer open gaat tijdens het rijden, is groter als je harder rijdt dan deze snelheid. Dit is een voorgeschreven regel van de fabrikant van de dakkoffer. Kijk op deze link wat de snelheid is welke je mag rijden in de landen die je passeert of op vakantie bent.

Demontage dakkoffer

Als u de dakkoffer tijdens de huurperiode van de auto af wilt halen, dan willen we u vragen deze op de bodem weg te leggen en niet op de zijkant of de achterkant.

Problemen met sluiten

Tijdens het sluiten van de dakkoffer kunnen er problemen ontstaan, zeker als deze behoorlijk vol geladen is. Er is een kans, dat de dakkoffer niet op slot gaat. Daardoor kan de sleutel ook niet uit het slot gehaald worden. Zorg dat alle slothaken goed in het deksel passen en knijp deze aan de buitenzijde van de dakkoffer goed aan. Controleer of de dakkoffer aan alle kanten goed sluit, voordat u de reis vervolgt.
De spanbanden in de dakkoffer zijn voor het vastleggen van de voorwerpen in de dakkoffer. Deze zijn niet bedoeld om rond de dakkoffer te doen.

Schade

Zijn er problemen met de dakkoffer, of is er schade ontstaan, dan willen we u vragen dit zo spoedig mogelijk te melden, en niet bij terugkomst. Dit vragen we, zodat het gehuurde zo snel mogelijk weer gerepareerd kan worden. Het melden daarvan kan via het 06-nummer aan de voorzijde van deze bladzijde.

Schoonmaken dakkoffer

Lever de dakkoffer schoon in. Schoonmaken kan met behulp van een sopje allesreiniger en een zachte spons. De binnenzijde dient ook droog en schoon te zijn.

Verzekering

De dakkoffers zijn niet door ons verzekerd. Deze kan je meenemen in je eigen reisverzekering of autoverzekering. Vraag dit zelf na bij je eigen verzekeringsmaatschappij. Boogert Roofbox kan je hier niet in adviseren.

Heb je nog aanvullende TIPS & TRICKS voor ons, laat het dan weten via het contact formulier.