TIPS & TRICKS Trekhaakkoffers

Deze TIPS & TRICKS worden ook meegegeven bij het contract.

Parkeergarage

Let op als je wilt parkeren in een parkeergarage of op een parkeerterrein. Met achteruit rijden moet je rekening houden dat je langer bent met een trekhaakkoffer. De achteruitsensoren van de auto werken in de meeste gevallen niet meer, waardoor je zelf je ruimte moet inschatten.

Demontage trekhaakkoffer

Als u de trekhaakkoffer tijdens de huurperiode van de auto af wilt halen, dan willen we u vragen deze op het onderstel weg te zetten en niet op de zijkant of de achterkant. Zet deze wel op een plek weg waar deze uit het zicht staat i.v.m. diefstal.

Problemen met sluiten

Tijdens het sluiten van de trekhaakkoffer kunnen er problemen ontstaan, zeker als deze behoorlijk vol geladen is. Er is een kans, dat de trekhaakkoffer niet op slot gaat. Daardoor kan de sleutel ook niet uit het slot gehaald worden. Zorg dat alle slothaken goed in het deksel passen en knijp deze aan de buitenzijde van de trekhaakkoffer goed aan. Controleer of de trekhaakkoffer aan alle kanten goed sluit, voordat u de reis vervolgt. De spanbanden in de trekhaakkoffer zijn voor het vastleggen van de voorwerpen in de trekhaakkoffer. Deze zijn niet bedoeld om rond de trekhaakkoffer te doen, of deze ermee vast te zetten.

Schade

Zijn er problemen met de trekhaakkoffer, of is er schade ontstaan, dan willen we u vragen dit zo spoedig mogelijk te melden, en niet bij terugkomst. Dit vragen we, zodat het gehuurde zo snel mogelijk weer gerepareerd kan worden. Het melden daarvan kan via het 06-nummer aan de voorzijde van deze bladzijde.

V20 markeringsbord

Dit aluminium signaalbord is in veel landen verplicht wanneer je een lading vervoert die uitsteekt of bij het vervoeren van fietsen achterop je auto, camper of caravan. Het bord is vierkant (50 × 50cm) met diagonale rood-witte strepen. In de landen Italië, Spanje en Portugal is het bord zeker verplicht. Bij de reservering kan je aangeven welk land je bestemming is, of welk land je doorkruist. Aan de hand van die informatie zullen we dit bord kosteloos meegeven om in deze landen te gebruiken.

Schoonmaken trekhaakkoffer

Lever de trekhaakkoffer schoon in. Schoonmaken kan met behulp van een sopje allesreiniger en een zachte spons. De binnenzijde dient ook droog en schoon te zijn.
De auto kan NIET door de wasstraat met trekhaakkoffer achterop de auto.

Verlichting

De verlichting aan de trekhaakkoffer wordt vooraf samen getest op de werking, en werkend meegeleverd. Is er onderweg een lampje stuk, dan dient u deze zelf te vervangen.

Verzekering

De trekhaakkoffers zijn niet door ons verzekerd, deze kan je meenemen in je eigen reisverzekering of autoverzekering. Vraag dit zelf na bij je eigen verzekeringsmaatschappij. Boogert Roofbox kan je hier niet in adviseren.