Dakdragers

Auto daktypes

Wanneer u op zoek bent naar de juiste dakdragers voor uw auto, kan het zo zijn dat u moet kiezen tussen verschillende daktypes. Dit geven wij aan met een afbeelding bij het desbetreffende automodel en uitvoering.  

Hieronder vindt u een overzicht van alle verschillende daktypes met afbeeldingen die er in omloop zijn. Wij hebben alleen dakdragers voor open dakrailing, en gesloten dakrailing, zoals in de eerste 2 modellen te zien is. Twijfelt u over het daktype van uw auto, of staat het daktype er niet bij? Dan vragen wij u contact op te nemen via het contactformulier. Dan zullen wij samen met u kijken naar het daktype van uw auto.

Gesloten dakrailing

Dakdragers

Waar voorheen open dakrailing populair was bij stationwagens is dat nu de geïntegreerde railing. Geïntegreerde railing, ook wel flush railing genoemd, is een sierlijke lijst welke aan de buitenzijde van de auto direct op het dak is gemonteerd. Er zit geen ruimte tussen het dak en de railing. U kunt dan ook niet met uw hand onder de railing door. 

Open dakrailing

De open dakrailingen zijn de bekende stangen welke in lengte richting op het dak zijn geplaatst en waar u uw hand omheen kan doen. Open dakrails wordt vaak toegepast op stationwagens en SUV’s.

 

 

Overige modellen dakmontage

Van onderstaande modellen hebben we GEEN dakdragers. Toch wil ik ze benoemen om duidelijkheid te geven, wat we wel hebben. Deze dakdragers zijn vaak maar voor één model auto type specifiek, en niet geschikt voor meerdere auto’s.

Wil je de dakdragers van jezelf door ons gemonteerd hebben, dan komen daar €15,- montage kosten bij.

Normaal (glad) dak

Dakdragers

Bij een normaal dak, ook wel glad dak genoemd, is er geen specifieke montage voorziening op of in het dak aanwezig. De dakdragervoet wordt geplaatst op het dak en met een speciale gevormde klem om de dakrand bevestigd. De rubberen blokken aan de onderzijde van de voet en de gecoate klemmen om de dakrand zorgen ervoor dat de dakdragers stevig en zonder beschadigingen op uw auto  kunnen worden gemonteerd.

T-profiel

Dakdragers

Als uw auto is voorzien van een T-profiel, dan heeft uw auto in lengte richting 2 lijsten op het dak, die voorzien zijn van een sleuf van voor naar achter. Hierin kunt u een zogenoemd T-stuk of T-Track adapter monteren.

Regengoot

Dakdragers

Een regengoot is een smalle goot boven de portieren. Vroeger was dit een veel voorkomend systeem om dakdragers aan te monteren. Tegenwoordig vindt u deze alleen nog maar terug bij klassiekers en oldtimers.

Eigen dakdragers

Als u zelf uw eigen dakdragers wilt gebruiken, dan is dat absoluut geen probleem. Wel zit er verschil in merk en montage. De Thule dakdragers (zoals hieronder te zien) zijn vrij brede dakdragers. Niet alle dakkoffers zijn geschikt  om daarop gemonteerd te worden. Graag vooraf aangeven welke dakdragers u hiervoor wilt gaan gebruiken.

 

 

 

Huurprijs

De dakdragers worden alleen in combinatie met een dakkoffer verhuurd, we verhuren de dakdragers niet los.

De minimale huurperiode is 1 week.
Per week: € 12,50
Borg: € 25,-